Тимошенко: Під час саміту глав урядів країн СНД було підписано низку угод, зокрема економічного характеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Під час саміту глав урядів країн СНД було підписано низку угод, зокрема економічного характеру

250
В процесі засідання ради глав урядів держав-учасників СНД в Ялті Україна підписала низку угод, зокрема економічного характеру, повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на прес-конференції після завершення засідання ради.
"Україна підтримує всі документи, які сьогодні були розроблені щодо активізації співпраці країн-членів СНД в енергетичній сфері", - сказала вона.
Так, за її словами, Україна підписала рішення про спільні заходи з подолання наслідків світової фінансової кризи, "план реалізації яких має відіграти дуже важливу і позитивну роль в оздоровленні наших економік".
Крім цього, прем'єр-міністр повідомила про підписання угоди про узгоджений розвиток міжнародних транспортних коридорів. Ю.Тимошенко назвала таку співпрацю стратегічно важливою для України.
За її словами, підписано також рішення про окремі напрямки співпраці в інноваційній сфері. "Ми вважаємо, що це один з основних напрямів, який дає можливість нашим країнам тримати руку на пульсі розвитку найголовніших наукових тем і досягнень в цій сфері. Ми сьогодні говорили про це окремо", - сказала вона.
Прем’єр повідомила, що під час засідання розглядалися питання боротьби з ВІЛ-інфекцією.
"Ми підписали окремий документ, який присвячений активізації боротьби (з ВІЛ/СНІД - ред.), координації зусиль", - сказала Ю.Тимошенко.
Окремо прем'єр відзначила, що всі підписані в рамках засідання документи мають важливе стратегічне значення для всіх країн СНД.
"З кожним роком СНД набирає сил, набирає обертів в організації своєї практичної діяльності", - підкреслила Ю.Тимошенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас