Точка зору: Економічні показники за жовтень свідчать, що активне відновлення поки не почалося — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Економічні показники за жовтень свідчать, що активне відновлення поки не почалося

396
Показники всіх секторів економіки за жовтень поточного року свідчать про те, що в жодному з них поки не почалося активне відновлення. Про це йдеться в щоденному огляді фінансових ринків ING Bank Ukraine.
"Динаміка свідчить швидше про стабілізацію, ніж про стійке зростання, на тлі незначного пожвавлення попиту, в основному, на світовому ринку сталі. В той же час ми не бачимо ніяких ознак, що доводять, що дане відновлення триватиме як мінімум в середньостроковій перспективі", - сказано в повідомленні.
Експерти вважають, що зниження цін на сталь в жовтні, зростання пропозиції сталі з боку китайських виробників і досить обмежене внутрішнє споживання можуть обмежити здатність металургії, а також економіки в цілому, до швидкого відновлення.
ING Bank Ukraine не змінив свого прогнозу падіння ВВП за підсумками 2009 р. на рівні 14,6% і зростання ВВП в 2010 році на рівні 0,7% в річному вирахуванні. Передбачається, що відновлення економіки почнеться з середини наступного року, після завершення президентських виборів і відновлення стабільного попиту на сталь на світовому ринку.
Як повідомлялося, за даними Нацбанку України, в жовтні ц.р. падіння виробництва базових галузей економіки України збільшилося до "мінус" 14,3% в річному вирахуванні, в порівнянні з "мінус" 10,1% у вересні ц.р. За 10 місяців ц.р. падіння сповільнилося до "мінус" 23,4%, в порівнянні з показником за січень-жовтень 2008 р. (за 9 місяців - "мінус" 24,1%).
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас