Тріше: ЄЦБ поступово виведе надмірну ліквідність для запобігання інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тріше: ЄЦБ поступово виведе надмірну ліквідність для запобігання інфляції

344
Європейський центральний банк (ЄЦБ) поступово виведе з економіки єврозони зайву ліквідність, яка вливалася з метою подолання кризи, заявив глава ЦБ Жан-Клод Тріше.
"Фінансові установи мають бути готові до того, що зрештою ліквідність буде виведена… Цей висновок буде своєчасним і поступовим", - сказав Ж.-К.Тріше.
Таким чином, Центробанк єврозони прагне запобігти прискоренню темпів інфляції в регіоні, відзначає агентство Bloomberg.
"Не всі наші заходи вливання ліквідності будуть так само необхідні, як у минулому, - відзначив Ж.-К.Тріше. - Будь-які нестандартні заходи, продовження реалізації яких загрожуватиме ціновій стабільності, слід згортати без зайвого зволікання, не допускаючи подвійного тлумачення".
Глава ЄЦБ підтвердив, що його відомство збирається продовжити видачу банкам єврозони кредитів строком на 12 місяців, в грудні буде розподілений третій транш коштів у рамках цієї програми.
Ж.-К.Тріше підкреслив, що ЄЦБ "зберігатиме пильність" і реалізовуватиме заходи для зміцнення фінансової системи регіону, нестабільність якої стала однією з причин кризи. За словами президента ЄЦБ, для цього необхідно підвищити транспарентність фінансової галузі і знизити залежність фінсектора від циклічності економіки.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас