Соколовський: Тарифи на теплову енергію на 50% покривають їх реальну собівартість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський: Тарифи на теплову енергію на 50% покривають їх реальну собівартість

326
Тарифи на теплову енергію, затверджені Київською міською державною адміністрацією (КМДА) з 1 жовтня в 2009 р., на 50% покривають реальну їх собівартість. Про це повідомив журналістам голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, з 1 жовтня КМДА затвердила тарифи на рівні 2006 р. Він відзначив, що в меморандумі між КМДА, "Київенерго" і "Нафтогазом" не йшлося про зниження тарифів. "У меморандумі ні слова не сказано про те, що тарифи мають бути знижені. У меморандумі йшлося про зобов'язання "Київенерго" забезпечити киян теплом, а "Нафтогазу" забезпечувати ("Київенерго") необхідними лімітами газу. Ми б ніколи не підписали меморандум, якби там було хоч слово, хоч натяк, що тарифи мають бути знижені", - відзначив Е.Соколовський.
Він додав, що за підсумками 2009 р. різниця між затвердженими тарифами і їх собівартістю КМДА складе близько 2 млрд грн. Також Е.Соколовський відзначив, що "Київенерго" подаватиме свої розрахунки тарифів до Державної цінової інспекції, коли стане відома ціна на газ на 2010 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас