ФРС посилює нагляд за найбільшими банками США на фоні дискусій про "мильні бульбашки" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС посилює нагляд за найбільшими банками США на фоні дискусій про "мильні бульбашки"

Казна та Політика
304
Чиновники Федеральної резервної системи (ФРС) посилюють нагляд за найбільшими банками США, аби переконатися в тому, що вони можуть вистояти в разі різкої зміни тенденції на світових ринках активів зі зростання на падіння, повідомило агентство Bloomberg.
Американський ЦБ прагне з'ясувати, чи досить в таких банків, як JPMorgan Chase & Co., Morgan Stanley і Goldman Sachs, капіталу, аби покрити наявні і потенційні ризики, чи отримують ці банки інформацію про фінансове становище своїх контрагентів і чи можуть ризик-менеджери впливати на їх діяльність.
Законодавці США на чолі з сенатором-республіканцем Крістофером Доддом критикують ФРС, яка не змогла запобігти "падінню кредитних стандартів". Проте приводом для посилення нагляду стали численні дискусії про формування нових "мильних бульбашок" на американському і світових ринках активів.
Політика ФРС сприяє виникненню "системних ризиків" появі нових "мильних бульбашок", говориться в доповіді керівника найбільшій компанії світу з управління фондами облігацій PIMCO Біла Гросса.
"ФРС намагається оживити економіку США, - пише Гросс. - Процес пожвавлення включає зниження короткострокових ставок до такого хворобливо низького рівня, що це примушує (або спокушає) інвесторів переводити готівку в ризикованіші облігації або акції".
Ризик створення "бульбашок" через низьку вартість кредитування буде одним з чинників в дискусії відносно часу початку підвищення ставки, заявив днями голова Федерального резервного банку Далласа Джеймс Баллард. Але Гросс вважає неможливим підвищення відсоткових ставок в умовах "масового безробіття" (що досягло в США 10,2%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас