Путін: "Газпром" та "Нафтогаз" домовляться про нові обсяги газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: "Газпром" та "Нафтогаз" домовляться про нові обсяги газу

Енергетика
611
ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" уточнюють обсяг газу, необхідний Україні в 2010 році.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін на спільній з прем'єр-міністром України Юлією Тимошенко прес-конференції в Ялті.
Він підкреслив, що Росія має намір прислухатись до побажання української сторони і зменшити обсяги постачань газу для уникнення недобору газу і, як наслідок, незастосування штрафних санкцій.
"Що зробити для того, щоб ці санкції не генерувалися наступного року? Ми прийняли сьогодні рішення, не дивлячись на раніше досягнуті домовленості про обсяги закупівлі газу Україною, "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" домовляться про нові і погодять ці постачання. Не буде зайвого обсягу, який Україна хоче законтрактувати, не буде і санкцій - це дуже просте рішення. І прийнятне для всіх, без жодного збитку для підписаних раніше контрактів", - сказав Путін.
Як повідомляв УНІАН, згідно з контрактом між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" в 2009 році передбачалася закупівля газу в обсязі 40 млрд. куб. м.
У вересні перший заступник голови НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко повідомив, що цього року НАК через кризу купить в "Газпрому" близько 32 млрд. куб. м газу. У наступному, за словами Діденка, Україна має намір закупити 3,75 млрд. кубометрів з тим, аби мати можливість, в разі продовження кризи, використовувати 27 млрд.".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас