Українські фондові індекси знизились в четвер на зовнішньому негативі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси знизились в четвер на зовнішньому негативі

Фондовий ринок
130
Український ринок акцій в четвер знизився услід за падінням російських фондових індексів і на тлі негативної динаміки на міжнародних майданчиках. За підсумками дня, індекс "Української біржі" впав на 1,51% - до 1561,08 пункти, індекс "ПФТС" - на 0,72%, до 634,81 пункти.
Впродовж всієї торговельної сесії український ринок знижувався: вихід статистики щодо ринку праці в США викликав незначне відновлення українських індексів в другій половині дня, але воно було нетривалим, і до завершення торговельної сесії індекси знов спрямувалися вниз.
Аналітик фондової компанії Itrader Володимир Волков вважає, що причиною цього руху може бути відсутність ідей у місцевих учасників ринку і повне повторення динаміки міжнародних ринків акцій і сировини.
Як зазначає трейдер інвесткомпанії Phoenix Capital Вадим Хоменко, негативний вплив на українські майданчики в першу чергу надало падіння світових індексів: практично вся Європа і Америка на 17:00 кв торгується в "червоній зоні".
Аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин також зазначив, що внутрішні новини в четвер не зробили істотного впливу на котирування українських акцій. Зокрема, заява прес-служби Крюковського вагонобудівного заводу (ВСЗ) про перехід на п'ятиденний робочий тиждень, зважаючи на збільшення завантаження виробничих потужностей, не надала підтримки вартості акцій заводу та інших вагонобудівників, останні навіть потрапили до списку лідерів падіння. Незважаючи на те, що за підсумками торгів акції Крюківського ВСЗ показали зростання (+2,26% - на "Українській біржі"), протягом торговельної сесії переважали продажі з цих паперів, і лише в останню хвилину торгів відбулась єдина операція за ціною значно вище средньозваженої за день.
Експерт підкреслив, що на українському ринку чітко вимальовувалися очікування учасників ринку найближчої корекції.
"Останній локальний максимум з індексу "Української біржі", досягнутий 11 листопада, не зміг відновити жовтневого максимуму, що свідчить про слабкість українського ринку на тлі європейських, російських і американських ринків акцій, фондові індекси яких в листопаді змогли перевищити попередні жовтневі максимуми", - зазначив Іванишин.
Як вважає аналітик, в найближчі торговельні сесії песимістичні настрої на ринку, ймовірно, зберігатимуться аж до середини наступного тижня, що пов'язано з відсутністю істотних даних, здатних спровокувати зростання.
На "Українській біржі" з ліквідних паперів в позитивній зоні закрилися акції Райффайзен Банку Аваль - на 1,46%, "Мотор-Січі" - 0,51% і "АвтоКрАЗа" - 5,92%, з менш ліквідних - акції "Дакора" - на 3,63%.
Сред blue chips подешевшали акції "Азовсталі" - на 4,04%, Укрсоцбанку - на 3,04%, Алчевського меткомбінату -3,57%. У лідерах падіння акції компаній "Другого ешелону": Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча (-7,55%), Маріупольський тяжмашу (-5,83%) і Харцизького трубного заводу (-5,75%).
На "Українській біржі" в четвер було укладено 1194 операції на суму 26,57 млн грн.
На "ПФТС" в четвер в лідерах за обсягами торгів виявились акції Єнакіївського метзаводу (-2,91%), "Азовсталі" (-2,69%), Райффайзен Банку Аваль (+1,25%), "Центренерго" (-1,46%), Алчевського меткомбінату (-3,56%).
На "ПФТС" цього дня було укладено операцій з акціями на суму 13,37 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас