Уманський: Уряд наполягає на тому, що направлення бюджету-2010 на доопрацювання в Кабмін буде незаконним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Уряд наполягає на тому, що направлення бюджету-2010 на доопрацювання в Кабмін буде незаконним

Казна та Політика
257
Уряд наполягає на тому, що направлення бюджету-2010 на доопрацювання в Кабмін України буде незаконним. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив в.о. міністра фінансів України Ігор Уманський.
"Депутати мають постатейно проголосувати за проект закону про бюджет 2010 р. Іншого шляху немає. Постанови ВР про направлення бюджету в уряд в разі їх голосування будуть незаконними", - сказав він. "Я хочу застерегти ВР від такого рішення. Парламент мусить діяти згідно з Конституцією і законами", - сказав в.о. міністра фінансів.
"Якщо немає бажання розглядати тисячі поправок, можливо, потрібно створити робочу групу. Знову пройтися по поправках і знову винести проект бюджету-2010 на перше читання", - сказав він.
І.Уманський відзначив, що проект бюджету не готувався на основі Бюджетного кодексу, який ветував Президент України Віктор Ющенко.
Нагадаємо, сьогодні раніше заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що ПР голосуватиме за постанову про направлення проекту бюджету-2010 на доопрацювання в Кабмін. "ПР голосуватиме за постанову Верховної Ради України про повернення законопроекту про бюджет-2010 в Кабмін. Оскільки він був підготовлений з порушенням Конституції та Бюджетного кодексу... Ми пропонуємо розглянути дві постанови. Одну, підготовлену депутатом Пеклушенком (Олександр), і її підписали комуністи і Блок Литвина. І є друга постанова, яка аналогічна і підготовлена В’ячеславом Кириленком з НУ-НС", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас