Хамід Карзай офіційно склав присягу як президент Афганістану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хамід Карзай офіційно склав присягу як президент Афганістану

Казна та Політика
130
Переобраний на другий термін Президент Афганістану Хамід Карзай сьогодні офіційно склав присягу як глава Афганістану, передає Associated Press.
"Я присягаюся слухняно виконувати та охороняти закони священної ісламської релігії, дотримуватися конституції та інших законів Афганістану і стежити за їх виконанням", - заявив Карзай під час урочистої церемонії, що відбулася в президентському палаці в Кабулі.
Карзай очолюватиме країну протягом найближчих п'яти років.
На інавгурації були присутні близько 300 іноземних гостей - глав держав і урядів, міністрів закордонних справ. Серед них Президент Пакистану Асіф Зардар, держсекретар США Хілларі Клінтон, глава МЗС Росії Сергій Лавров, керівники зовнішньополітичних відомств Великобританії і Франції - Девід Мілібенд і Бернар Кушнер, а також генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен.
Відзначимо, Карзай 2 листопада 2009р. був оголошений переможцем другого туру президентських виборів, після того, як його політичний супротивник Абдулла Абдулла відмовився виставляти свою кандидатуру на голосування.
Після перемоги Карзая американські політики почали наполегливо вимагати від нього рішучих заходів з боротьби з корупцією. Держсекретар США Хілларі Клінтон, зокрема, заявила напередодні, що додаткові війська не допоможуть афганській владі перемогти тероризм, якщо в країні не буде сильної влади, здатної справитися з корупційними злочинами.
Карзай перебуває при владі в Афганістані з 2001р. За цей час він так і не зміг добитися широкого визнання у всій країні. Афганська держава залишається однією з найбільш нестабільних держав у світі. Південь країни не контролює ні уряд, ні навіть війська НАТО.
52-річний Карзай походить з аристократичної сім'ї афганських пуштунів - одного з племен країни. Він вчився в Кабульському університеті, потім - в сусідньому Пакистані. Володіє мовами пушту, дари, урдду, хінді, англійською і французькою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас