Банк Японії залишить відсоткову ставку без змін на рівні 0,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії залишить відсоткову ставку без змін на рівні 0,1%

Казна та Політика
199
Банк Японії під час засідання 19-20 листопада залишить головну відсоткову ставку із кредитів overnight без зміни на рівні 0,1% річних і підтвердить рішучість не підвищувати вартість кредитування протягом довгого часу, прогнозують економісти, опитані виданням FinancialMirror.
Банк Японії підвищує прогнози розвитку економіки країни, проте, як очікується, уряд, стурбований дефляцією і можливим повторенням рецесії, в п'ятницю різко розкритикує покращувані прогнози.
Передбачається, що 20 листопада кабінет міністрів Японії офіційно оголосить про те, що в країні спостерігається дефляція. В разі такої заяви Банк Японії повинен буде обґрунтувати дану ним оцінку стану економіки і розвіяти побоювання уряду та інвесторів відносно подальшого розвитку подій, зазначають експерти.
Центробанк докладає всіх зусиль, аби уникнути конфлікту з урядом, що вимагає збільшення обсягів викупу облігацій з метою стримати зростання їх прибутковості напередодні планованої кабінетом міністрів емісії держпаперів.
Дуже маловірогідно, що Банк Японії оголосить про якісь нові програми стимулювання або різко змінить курс грошово-кредитної політики до кінця цього року, стверджують економісти.
При цьому прогнозується нейтральна реакція ринку на заяви Банку Японії за підсумками дводенного засідання, оскільки учасники ринку упевнені в тому, що японський ЦБ збереже процентну ставку на нульовому рівні, щонайменше, до 2011 року.
Востаннє Банк Японії знизив процентну ставку в грудні 2008 року - до 0,1% річних. До цього в кінці жовтня японський ЦБ опустив ключову ставку вперше за сім років - з 0,5% до 0,3%. Після грудневого скорочення вартості кредитів Центробанк перейшов до підтримки фінансового сектора шляхом покупки банківських активів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас