Нові мобільники для німецького уряду обійдуться в декілька мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові мобільники для німецького уряду обійдуться в декілька мільйонів євро

Казна та Політика
276
Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель найближчим часом отримає новий високозахищений мобільний телефон - так званий "Krypto-Handy" (від гр. "kryptos" - секретний). Як повідомляє газета Bild, німецький уряд замовив відразу декілька тисяч нових апаратів у фірми Дюсельдорфа Secusmart.
Нові телефони мають спеціальну карту пам'яті (Kryptoprozessor), за наявності якої прослухування розмов, прочитування СМС-повідомлень, а також листів, що відправляються електронною поштою з мобільників представників влади, стануть практично неможливими.
Як повідомляє агентство dpa, нові апарати призначені не лише для канцлера, яка досі користується однією із старих моделей Nokia, але і для інших високопоставлених осіб, а також для співробітників Федеральної служби розвідки (BND) і поліції. Спершу спеціальні телефони надійдуть в розпорядження 13 міністерств. Всього нові надзахищені телефони отримають 350 державних організацій і установ, повідомляє інтернет-видання zdnet.de.
Новий телефон канцлера виглядатиме як загальнодоступна модель Nokia E63. Незвичайною буде тільки ціна, адже один тільки чіп, що забезпечує безпеку комунікаційного процесу, коштує 2618 євро (без знижки для членів уряду).
Як відзначає Bild, Ангела Меркель вважається одним з найактивніших користувачів стільникових телефонів серед політиків. Щоправда, й інші високопоставлені чиновники вирішили від неї не відставати - одне тільки міністерство оборони Німеччини вже замовило 5 250 чіпів для співробітників відомства. Як підкреслює видання, загальна вартість замовлення мобільних телефонів на урядові потреби може скласти пару-другу мільйонів євро. Фінансування здійснюватиметься з програми стимулювання економіки країни.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас