Єлизавета II доручила парламенту підсилити контроль над фінансами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єлизавета II доручила парламенту підсилити контроль над фінансами

Казна та Політика
120
Королева Великобританії Єлизавета Друга виступила з тронною промовою на відкритті нової сесії британського парламенту, де доручила депутатам прийняти закони про посилення регулювання фінансової сфери, передає кореспондент РІА Новости.
Серед біллів, які глава держави за поданням уряду представила депутатам, - проект Закону про фінансові послуги, де містяться пропозиції підсилити контроль над фінансовою системою в цілому і діяльністю банків.
Крім того, до форми Закону про фіскальну стабільність мають бути приведені зобов'язання із скорочення вдвічі внутрішнього державного боргу Великобританії в найближчі чотири роки.
Особливий інтерес становить проект Закону про боротьбу з хабарництвом, який королева також згадала в своїй промові. Він покликаний оголосити нелегальною дачу хабара іноземній посадовій особі для отримання або збереження бізнесу в цій країні. Компанії також нестимуть відповідальність за допущення факту виплати хабарів їх співробітниками або іншими компаніями від їх імені.
Тронна промова за традицією пишеться урядом країни і озвучується главою держави на церемоніальному засіданні обох палат британського парламенту.
В цьому році семихвилинна промова королеви в цілому містила 13 основних законопроектів, які парламентарям належить розглянути впродовж часу, що залишився до чергових парламентських виборів, - приблизно 70 робочих днів. Вибори мають відбутися до кінця весни 2010 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас