США отримають мільярди доларів від "виведення з тіні" грошей американських платників податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США отримають мільярди доларів від "виведення з тіні" грошей американських платників податків

Казна та Політика
692
Виведення "з тіні" грошей американських платників податків може принести казні США мільярди доларів, заявив представник податкової служби країни (IRS) Дуг Шульман, якого цитує AP.
Згідно з даними IRS, більше 14,7 тисяч американських платників податків погодилися вивести гроші зі своїх офшорних рахунків в банках приблизно 70 держав. Справжній "бум" заяв про готовність вивести гроші із закордонних рахунків почався за декілька днів до завершення 15 жовтня "податкової амністії", що проводиться американською податковою службою, котра дозволяє "добровольцям" уникнути кримінальної відповідальності за умови виплати податкового боргу.
"Простіше кажучи, це історичний рубіж для працелюбних платників податків країни", - заявив на прес-конференції Шульман.
За підсумками амністії, за словами представника IRS, казна США після збору податків, відсотків і штрафів з "добровольців" може поповнитися "декількома мільярдами доларів".
В серпні поточного року уряди США і Швейцарії прийшли до угоди з приводу швейцарського банку UBS, який звинувачувався в приховуванні доходів багатих американців від податків. В рамках угоди американська сторона повинна була отримати інформацію про 4 тисячі 450 клієнтів банку із США. Це в 10 разів менше від запиту США. Головною вимогою було відкриття банком імен 52 тисяч клієнтів, підозрюваних у використанні "сірих" схем за допомогою UBS.
За попередніми даними американських правоохоронних органів, банк UBS допоміг заможним американцям заховати від податків 15-20 млрд доларів. Вони зазначали, що з 2002 по 2007 рік "сірими" схемами в швейцарському банку скористалися близько 20 тисяч громадян США. Проте на початок слухань список американських клієнтів значно збільшився.
Сам банк раніше стверджував, що йдеться лише про декілька сотень клієнтів із США, зазначає РИА "Новости".
У відповідь на висунуті Вашингтоном звинувачення UBS погодився виплатити 780 млн доларів штрафу уряду США і співпрацювати у справі про податкові махінації, назвавши імена американців, що порушили податкове законодавство.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас