Денисова: Кількість безробітних в Україні з початку 2009 р. зменшилася на 40% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Денисова: Кількість безробітних в Україні з початку 2009 р. зменшилася на 40%

Казна та Політика
595
Кількість безробітного населення в Україні з початку 2009 р. зменшилася на 40% і складає 534 тис. осіб.
Про це повідомила під час брифінгу міністр праці та соціальної політики України Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.
За її словами, план надходжень до Пенсійного фонду виконується на 100,7%, 81% виплат пенсій за листопад профінансований. "Думаю, в п'ятницю ми завершимо фінансування пенсій, і до 25 листопада всі наші пенсіонери отримають свої пенсії", - відзначила Денисова.
Вона підкреслила, що фінансування і виплата пенсій проходять за графіком, без затримок.
Нагадаємо, що в середу вранці прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, відкриваючи засідання уряду, заявила, що на "одужання" української економіки вказує, зокрема, і скорочення кількості безробітних з 900,6 тис. в січні ц.р., до 508,4 тис. в жовтні 2009 р. За її словами, в цілому макроекономічні показники України за підсумками III кварталу ц.р. свідчать про її поступовий вихід з кризи. "Якщо в IV кварталі 2008 р. економіка була в стані шоку, і падіння ВВП склало понад 20%, то далі крок за кроком вона рухалася до одужання. Це позитивні тенденції", - сказала вона.
Раніше Міністерство праці та соціальної політики провело аналіз ринку праці на сході країни з метою вивчення зайнятості населення в промислових регіонах. На основі отриманих даних у відомстві прийшли до висновку, що нової хвилі безробіття в Україні не очікується. Як підкреслювали в Мінпраці, аналіз проведеного моніторингу у промислових регіонах свідчить про те, що ситуація пожвавлюється і виробництво на багатьох промислових об'єктах відроджується, про що свідчать запити таких підприємств про необхідність додаткового пошуку працівників виробничих професій.
За даними Держкомстату, кількість зареєстрованих безробітних в Україні в жовтні ц.р. зменшилася до 508,4 тис. або 1,8% від працездатного населення. Допомогу з безробіття в жовтні отримували 399,4 тис. осіб, її середній розмір складав 651,68 грн.
Як повідомлялося, у вересні 2009 р. кількість зареєстрованих безробітних в Україні в порівнянні з попереднім місяцем знизилася на 26,9 тис. - до 542,7 тис. людей (1,9% від працездатного населення). За інформацією Держкомстату, допомогу з безробіття у вересні отримали 426,4 тис. людей, середній розмір допомоги склав 651,84 грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас