624
Експерти відзначають істотне зниження в Україні закупівельних цін на м'ясо
— Аграрний ринок
В Україні зниження попиту на м'ясо і м'ясопродукти змушує виробників м'яса на кістці скорочувати закупівлю живої худоби на забій і знижувати закупівельні ціни. Згідно з даними звіту про стан сільського господарства асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), за місяць закупівельні ціни на велику рогату худобу в живій вазі знизилися приблизно на 0,2-0,6 грн./кг - до 9-10,3 грн./кг (з ПДВ і оргвитратами).
"Закупівельні ціни на м'ясо на кістці знизилися настільки, що для багатьох переробників забій став економічно необґрунтованим", - відзначає експерт з м'яса і м'ясопродуктів асоціації УКАБ Єлизавета Святківська. За її словами, деякі невеликі бойні, які спеціалізуються на виробництві яловичини на кістці, припинили роботу, чекаючи стабілізації цін.
На ринку свинини паралельно зі збільшенням пропозиції вітчизняної продукції та здешевленням імпортної сировини сталося суттєве зниження закупівельних цін, практично на 2-2,3 грн./кг - до 15,5-16,5 грн./кг (жива вага II категорія), повідомила експерт УКАБ.
За словами Є.Святківської, на зниження цін в основному вплинув низький попит як з боку переробників, так і з боку кінцевих покупців охолодженого м'яса.
За матеріалами: УНІАН
Поділитися новиною
Також за темою
Три зони ризику: як шахраї діють на ринку українських земель
Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує європейську модель підтримки агросектору
Мінекономіки знову розширило перелік техніки з компенсацією 15%
Україна у вересні експортувала 3,7 мільйона тонн агропродукції
Вартість оренди землі на торгах Prozorro зростає у 7 разів
До переліку агротехніки та обладнання з компенсацією 25% додали понад 200 нових найменувань