Експерти відзначають істотне зниження в Україні закупівельних цін на м'ясо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти відзначають істотне зниження в Україні закупівельних цін на м'ясо

Аграрний ринок
623
В Україні зниження попиту на м'ясо і м'ясопродукти змушує виробників м'яса на кістці скорочувати закупівлю живої худоби на забій і знижувати закупівельні ціни. Згідно з даними звіту про стан сільського господарства асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ), за місяць закупівельні ціни на велику рогату худобу в живій вазі знизилися приблизно на 0,2-0,6 грн./кг - до 9-10,3 грн./кг (з ПДВ і оргвитратами).
"Закупівельні ціни на м'ясо на кістці знизилися настільки, що для багатьох переробників забій став економічно необґрунтованим", - відзначає експерт з м'яса і м'ясопродуктів асоціації УКАБ Єлизавета Святківська. За її словами, деякі невеликі бойні, які спеціалізуються на виробництві яловичини на кістці, припинили роботу, чекаючи стабілізації цін.
На ринку свинини паралельно зі збільшенням пропозиції вітчизняної продукції та здешевленням імпортної сировини сталося суттєве зниження закупівельних цін, практично на 2-2,3 грн./кг - до 15,5-16,5 грн./кг (жива вага II категорія), повідомила експерт УКАБ.
За словами Є.Святківської, на зниження цін в основному вплинув низький попит як з боку переробників, так і з боку кінцевих покупців охолодженого м'яса.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас