Офіси банків замінять мобільні телефони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Офіси банків замінять мобільні телефони

Валюта
524
У США готуються до запуску кілька сервісів, які значно спростять процедуру грошових переказів: тепер для цього буде досить дізнатися номер стільникового телефону або адресу електронної пошти одержувача, а зробити трансакцію можна з власного мобільного. Причому подібна система буде безпечнішою від онлайн-банкінгу.
Жителям США більше не треба буде витрачати час у пошуках найближчого терміналу, коли необхідно терміново переказати гроші. Як пише видання BusinessWeek, в 2010 році в Сполучених Штатах відбудеться масовий запуск сервісів, який дозволить відправляти та отримувати грошові суми, користуючись адресою електронної пошти або номером стільникового телефону.
Переломний момент
Згідно з дослідженням, проведеним компанією Mercatus, зараз 14% американців у віці від 26 до 34 років використовують мобільний телефон для оплати товарів і послуг. У минулому році таких людей було в два рази менше. За словами керуючого партнера Merkatus Роберта Хеджеса, це "переломний момент", а слідом за молоддю нові технології завоюють довіру більш вікової аудиторії.
Що обрати?
Користувачам буде з чого обирати. Власний сервіс представить низка фінансових організацій спільно з платіжною системою CashEdge. Зараз ця компанія обслуговує великі фінансові інститути, а річний обіг коштів у рамках цієї системи перевищує $ 50 млрд. Компанія MasterCard уклала партнерську угоду з Obopay, який фінансує Nokia, а Visa готує сервіс мобільних платежів у співпраці з US Bancorp, якій належить шостий за розмірами банк США US Bank
А система інтернет-платежів PayPal вже відкрила сервіс, що дозволяє відправляти та отримувати гроші за допомогою мобільного телефону. Передбачалося, що PayPal буде зручним інструментом платежів для учасників онлайн-аукціону eBay, але пізніше з'ясувалося, що система платежів може бути набагато більш вигідним бізнесом, ніж організація торгів в інтернеті.
Безпечніше від комп'ютера
Головне новаторство таких розробок в тому, що ідентифікація людини в таких платіжних системах відбувається за номером стільникового телефону або адресою електронної пошти. А управління коштами на своєму рахунку здійснюється за допомогою SMS.
Виникає логічне запитання, наскільки така технологія є безпечною, адже, наприклад, в інтернеті крадіжка даних про банківські рахунки перетворилася на величезну проблему, а отримання конфіденційної інформації навіть отримало спеціальну назву - фішинг. Втім, фахівці вважають, що мобільний банкінг відносно безпечний.
Управляти рахунком з мобільного телефону набагато безпечніше, ніж зі стаціонарного комп'ютера, тому що стільникові мережі набагато складніше зламати, вважає аналітик Javelin Strategy & Research Роберт Вамосі. На даний момент для безпечного доступу до банківських послуг з мобільного телефону широко застосовується технологія одноразових паролів, який користувач повинен запитувати у банку при проведенні будь-якої операції.
В Україні багато банків пропонують послуги мобільного SMS-банкінгу, але часто під цим поняттям ховається розсилка повідомлень про стан рахунку.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас