Шлапак прогнозує погіршення ситуації з виплатою зарплати бюджетникам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак прогнозує погіршення ситуації з виплатою зарплати бюджетникам

Казна та Політика
436
"Криза в економіці породжує кризу фіскальну", - таку заяву зробив перший заступник глави Секретаріату Президента України Олександр Шлапак під час зустрічі з журналістами регіональних ЗМІ в Запоріжжі, повідомив офіційний сайт глави держави.
За словами О.Шлапака, цю тенденцію ілюструє хід виконання держбюджету на поточний рік - за 10 місяців мобілізовано доходів 120907,4 млн грн., що складає всього 65,7% річного плану.
На думку О.Шлапака, за два місяці, що залишилися до кінця року, отримати встановлену законом про держбюджет суму нереально. Про це, за його словами, свідчать і середньомісячні показники надходжень, і той факт, що понад 11 млрд грн. податків зібрано авансом. Таким чином, можна прогнозувати річний дефіцит бюджету приблизно 40 млрд грн.
О.Шлапак прогнозує погіршення ситуації з виплатами зарплат працівникам бюджетних установ і виконанням соціальних гарантій. "Цей рік ще якось дотягнемо. Але немає відповідей на виклики, які чекають нас наступного року при абсурдному, спланованому на нереальних макропоказниках проекті Держбюджету-2010, представленому урядом", - відзначив заступник глави президентського Секретаріату.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас