Тимчасова адміністрація Укрпромбанку ухиляється від передачі Родовід Банку реєстрів зобов'язань за депозитами фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасова адміністрація Укрпромбанку ухиляється від передачі Родовід Банку реєстрів зобов'язань за депозитами фізосіб

Кредит&Депозит
2999
Тимчасова адміністрація Укрпромбанку ставить під загрозу виконання Родовід Банком (обидва - Київ) зобов'язань перед його вкладниками, повідомила прес-служба Родовід Банку.
"Тимчасовий адміністратор ТОВ "Укрпромбанк" ухиляється від передачі в ПАТ "Родовід Банк" відповідних реєстрів зобов'язань за депозитами, і станом на 17 листопада 2009 року ніяких підписаних реєстрів від Укрпромбанку не було надано, що робить неможливою передачу зобов'язань за депозитами/поточними рахунками", - йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, переведення зобов'язань за вкладами фізичних осіб в державний банк передбачено спільною постановою Кабінету міністрів і Національного банку України №1133 від 7 жовтня 2009 року.
10 листопада був укладений договір про передачу активів і зобов'язань Укрпромбанку за вкладами фізичних осіб Родовід Банку.
"Відповідно до договору, днем передачі відповідних зобов'язань за депозитами/поточними рахунками є день підписання Укрпромбанком і Родовід Банком реєстрів зобов'язань за депозитами/поточними рахунками. Родовід Банк не має можливості самостійно оформити вищезгадані реєстри у зв'язку з тим, що інформація і первинні документи щодо депозитів/поточних рахунків фізичних осіб знаходяться в Укрпромбанку", - відзначається в прес-релізі.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів України на засіданні 11 листопада вирішив про докапіталізацію Родовід Банку на суму 5,6 млрд грн. для виплати депозитів вкладникам Укрпромбанку.
Родовід Банк бере участь в урядовій програмі рекапіталізації банків: уряд отримав під контроль 99,97% акцій банку.
В Родовід Банк переводяться зобов'язання з виплати вкладникам Укрпромбанку на загальну суму 6,9 млрд грн. передаються також активи Укрпромбанку - регіональна мережа Укрпромбанку і кредитний портфель фізичних осіб.
Як повідомлялося з посиланням на тимчасового адміністратора Родовід Банку Сергія Щербину, 17 листопада на сайті банку і через інформаційний центр вкладники Укрпромбанку можуть реєструватися в електронній черзі для отримання своїх вкладів. Вже з 23 листопада вони, згідно черги, почнуть отримувати доступ до своїх коштів.
Статутний капітал Родовід Банку складає 2,809 млрд грн.
Вкладниками Укрпромбанку є 461 тис. фізичних осіб. Тимчасова адміністрація в ньому діє з січня поточного року.
За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк посідав 18-е місце (10,223 млрд грн.) серед 182 банків, що діяли в країні.
Родовід Банк на початок жовтня 2009 року за розміром загальних активів посідав 24-е місце (9,098 млрд грн.).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас