Тігіпко не розуміє, чому з труби роблять "священну корову" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко не розуміє, чому з труби роблять "священну корову"

Енергетика
565
Кандидат на пост Президента Сергій Тігіпко переконаний в необхідності приватизації української газотранспортної системи, контрольний пакет акцій якої має належати державі. Про це він заявив, коментуючи слова прем'єр-міністра Юлії Тимошенко про те, що вона не допустить приватизації газотранспортної системи і створення міжнародного консорціуму з управління українською ГТС. Зокрема, Ю.Тимошенко заявила, що ГТС є національним надбанням, тому завжди повинна залишатися у власності України.
Проте С.Тігіпко упевнений, що Україні терміново потрібно вийти з власною пропозицією про приватизацію газової труби, при якій контрольний пакет акцій керівної компанії залишиться за державою, а решта акцій належатиме "Газпрому" і пулу з найбільших європейських енергокомпаній.
"Нинішні керівники України сприймають проекти створення міжнародного газотранспортного консорціуму як зраду національних інтересів. Під цими демагогічними заявами стоїть лише бажання зберегти під особистим контролем непрозору і цілком корумповану машину перекачування грошей, якою є сьогодні "Нафтогаз України", - сказав С.Тігіпко.
"Я думаю, що прем'єр-міністр знає елементарне правило "Права йдуть в одному пакеті з обов'язками", - відзначив С.Тігіпко. - Право володіння ГТС означає, що держава мусить підтримувати свою власність в належному стані. Компанія-банкрот, якою є "Нафтогаз України", робити це не в змозі. Величезні штрафні санкції, яких ніхто не скасовував, можуть стати підставою для "Газпрому" вимагати контролю над ГТС". За словами С.Тігіпка, недавно заступник голови "Газпрому" Олександр Медвєдєв підтвердив, що компанія має повне право пред'явити Україні претензії за недобір газу.
"Чому саме з газової труби уряд зробив "священну корову", мені абсолютно не зрозуміло. Адже в той же час Кабмін виступає за приватизацію "Укртелекому", який контролює канали зв'язку, або Одеського припортового заводу, розташованого на кінці аміакопровода, який також є стратегічним об'єктом, - відзначив С.Тігіпко. - Судячи з усього, ГТС - просто зручна тема для передвиборного піару".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас