Закон: Рівень виплат на дитину з 2011 р буде постійним, а не щорічним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Закон: Рівень виплат на дитину з 2011 р буде постійним, а не щорічним

Казна та Політика
1254
Верховна Рада України встановила з 1 січня 2011 року постійний, а не щорічний, як зараз, рівень виплат на дитину. За закон про внесення змін до закону про державну допомогу сім'ям з дітьми у вівторок проголосували 321 народний депутат з що 436 зареєстрованих у залі.
Законом, зокрема, встановлюється, що допомога при народженні дитини нараховується в розмірах прожиткового мінімуму для дітей у віці до 6 років, встановлених на день народження дитини.
Крім того, законом встановлюється, що допомога при народженні дитини надається в сумі кратній 22 розмірів прожиткового мінімуму - на першу дитину; у сумі, кратній 45 розмірів прожиткового мінімуму, - на другу дитину і сумі, кратній 90 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину.
Відповідно до закону, виплата допомоги здійснюється одноразово, в 9-кратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини. Решта суми допомоги на першу дитини виплачується протягом наступних 12 місяців, на другу дитину - протягом 24 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 36 місяців рівними частинами, встановленими частинами, в порядку, визначеному кабінетом міністрів.
Законом пропонується встановити, що виплата допомоги при народженні дитини припиняється в разі позбавлення одержувача батьківських прав, або у разі, коли забирають дитину, в разі тимчасового влаштування дитини на повне державне забезпечення, в разі припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень стосовно дитини, а також в разі нецільового використання коштів і незабезпечення одержувачем допомоги належних умов для повноцінного утримування і виховання дитини.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас