Уоррен Баффет робить ставку на Wal-Mart, Exxon і Nestle — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет робить ставку на Wal-Mart, Exxon і Nestle

Фондовий ринок
749
Американський інвестиційний конгломерат Berkshire Hathaway Inc відомого інвестора Уоррена Баффета поповнив свій портфель активами Exxon Mobil Corp і Nestle SA, зробивши ставку на найбільшу в світі нафтову компанію і лідера серед виробників продуктів харчування.
За матеріалами Berkshire, на кінець минулого кварталу в розпорядженні цієї компанії опинилися близько 1,28 млн. акцій Exxon і 3,4 млн. американських депозитарних розписок (ADR) Nestle. З урахуванням вартості акцій нафтового гіганта на вчорашній торговельній сесії, вартість частки, що належить Berkshire, оцінюється в $95 млн. Частка Berkshire Hathaway в Nestle може коштувати у свою чергу близько $161,5 млн. Крім того, Berkshire наростила свою частку в акціонерному капіталі найбільшого рітейлера Wal-Mart Stores Inc, відзначає Bloomberg. Частка Berkshire в Wal-Mart зросла в минулому кварталі на 90% і оцінюється приблизно в $2 млрд.
"Berkshire пильніше придивляється до компаній, які є брендами", що лідирують в світі, - цитує агентство слова Тома Руссо, партнера Gardner Russo & Gardner, що володіє частками в Berkshire і Nestle. Баффет, який займає почесне друге місце серед найбагатших американців, витрачає гроші Berkshire на здійснення інвестицій в найбільші компанії на тлі поліпшення обстановки на кредитному ринку.
За три місяці, що завершилися 30 вересня, було витрачено $2,23 млрд. Ці кошти дозволили Berkshire також поповнити свій портфель активами страховика Travelers Cos і Wells Fargo & Co. Нагадаємо також, що раніше цього місяця стало відомо про те, що Berkshire Hathaway купує залізничного оператора Burlington Northern Santa Fe (BNSF) і виплатить $26 млрд за 77,4% акцій цієї компанії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас