Фірма взяла чималий кредит під заставу чужої будівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірма взяла чималий кредит під заставу чужої будівлі

Кримінал
519
Службою безпеки України порушено кримінальну справу за фактом присвоєння коштів на суму 130 млн. грн. посадовими особами однієї з фірм, яка входить до харківської торговельної мережі "Таргет".
Як повідомили кореспондентові УНІАН в прес-центрі УСБУ, в 2007 і 2008 роках посадові особи однієї з фірм торговельної мережі отримали в харківській філії державного банку два кредити на загальну суму 130 млн. грн.
Поручителем за цими кредитними угодами виступила інша комерційна структура з вказаної торговельної мережі, яка оформила як заставу, нібито, власну споруду. В той же час, співробітники СБУ встановили, що ця споруда на час укладання кредитних угод не належала фірмі-поручителеві, а приблизно за два роки до цього була продана іншій фірмі. При цьому купівля-продаж будівлі була здійснена без відповідного нотаріального оформлення. Нові власники будівлі встигли підтвердити своє право власності на заставне нерухоме майно ще і за допомогою судового рішення.
Таким чином, своїми неправомірними діями посадові особи комерційної фірми фактично зробили неможливим повернення заставного майна, оціночна вартість якого складає 300 млн. грн., на користь банківської установи з метою забезпечення кредиту, чим завдали державному банку майнового збитку в розмірі 130 млн. грн.
Слідчим відділом Управління СБУ в Харківській області за фактом присвоєння коштів державного банку порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (присвоєння майна, здійснене в особливо великому розмірі), повідомили в прес-центрі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас