Міністерство економіки Німеччини поки не має наміру надавати допомогу Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство економіки Німеччини поки не має наміру надавати допомогу Opel

Казна та Політика
128
Попередні зобов'язання німецького уряду з надання державної допомоги Opel не можна застосовувати за нинішніх обставин, заявив німецький міністр економіки Райнер Брюдерле. На його думку, General Motors має взяти всі витрати на реструктуризацію Opel на себе.
"Подолання проблем відділення - відповідальність "материнської" компанії", - цитує Reuters Брюдерле. В той же час він не відкинув того, що чотири федеральні землі, в яких розташовані заводи Opel, можуть надати допомогу компанії зі своїх регіональних бюджетів.
Тим не менше, міністр уточнив, що його слова не означають остаточної відмови GM у фінансуванні реструктуризації Opel. "Як і будь-яка інша компанія, Opel може просити державну допомогу, - заявив Брюдерле. - Виникла нова ситуація, і старі угоди потрібно переглянути".
Берлін обіцяв виділити німецькому автовиробникові 4,5 млрд. євро фінансування після придбання Opel консорціумом на чолі з канадською Magna. GM відмовився від оборудки на початку цього місяця. Тепер американська компанія розраховує отримати $1,5 млрд. допомоги від урядів європейських країн, де розташовані заводи Opel. Напередодні американці заявили, що реструктуризація Opel вимагає участі й фінансової підтримки від усіх зацікавлених осіб, включаючи співробітників і уряди.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас