Дефляція в Європі продовжилась у жовтні п'ятий місяць поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефляція в Європі продовжилась у жовтні п'ятий місяць поспіль

Казна та Політика
497
Споживчі ціни в єврозоні знизились в жовтні на 0,1% порівняно з аналогічним періодом 2008 року, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на остаточні дані статистичного управління Європейського союзу.
Показник збігся з попередніми даними та очікуваннями аналітиків.
Споживчі ціни в єврозоні падають в річному вирахуванні вже п'ять місяців поспіль.
Відносно вересня інфляція становила 0,2%, тоді як аналітики прогнозували зростання цін на 0,3%.
Європейські компанії були змушені знизити ціни на свою продукцію і зменшити витрати, аби вижити в умовах рецесії. Не дивлячись на те, що економіка єврозони повернулася до зростання в третьому кварталі 2009 року, зростаюче безробіття стримує збільшення споживчих витрат.
На початку листопада глава Європейського центрального банку Жан-Клод Тріше заявив, що зміни споживчих цін залишатимуться "помірними" в 2010 році на тлі слабкого попиту.
"В листопаді індекс споживчих цін може повернутися до зростання, яке прискориться до кінця року, - зазначає головний економіст з європейських ринків UniCredit Group в Мілані Ауреліо Маккаріо. - Ми чекаємо повернення до стійкого зростання вжитку лише в другій половині 2010 року".
ВВП єврозони збільшився на 0,4% в третьому кварталі після зниження на 0,2% в попередні три місяці. Згідно з прогнозом ЄЦБ, економіка регіону наступного року зросте на 1%, раніше очікувався підйом на 0,3%.
Інфляція, як очікується, цього року становитиме в середньому 0,3%, в 2010 - 1,2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас