GM поверне 6,7 млрд дол державі раніше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM поверне 6,7 млрд дол державі раніше, ніж очікувалось

Казна та Політика
391
Найбільший автомобілебудівний концерн США General Motors Co. (GM) виплатить $6,7 млрд з отриманих від федерального уряду $49,9 млрд допомоги починаючи з наступного місяця, - на 5 років швидше, ніж очікувалося, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на обізнані джерела.
GM виплачуватиме державі по $1 млрд в квартал, перший платіж заплановано на 31 грудня цього року, таким чином, виплата $6,7 млрд завершиться в другому кварталі 2011 року .
При цьому у вересні комітет Конгресу США висловив побоювання, що компанія не зможе відшкодувати державі всі отримані кошти.
За даними джерел Bloomberg, фінансове становище GM є стабільнішим, ніж передбачалося, що дозволяє компанії почати дострокову виплату держкредиту. Компанія зобов'язана зробити перший платіж 20 липня 2015 року, проте, немає жодних положень, що забороняють їй виплатити частину коштів або всю суму до цього часу.
GM опублікує попередні фінансові результати за третій квартал 2009 року в понеділок. Офіційний представник концерну Грег Мартін відмовився прокоментувати інформацію про плани виплати держкредиту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас