ЦВК зареєструвала 18 кандидатів у Президенти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЦВК зареєструвала 18 кандидатів у Президенти

Казна та Політика
388
Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів в Президенти, зареєструвавши 18 кандидатів.
Про це журналістам повідомив заступник голови ЦВК Андрій Магера.
"18 осіб - це те остаточне число, яке є за результатами сьогоднішнього засідання", - сказав він.
Магера підкреслив, що якщо сьогодні ще надійдуть заяви від громадян про реєстрацію їх кандидатами в Президенти, вони не матимуть юридичної сили і не будуть взяті до розгляду.
Крім того він зазначив, що громадяни, яким ЦВК відмовила в реєстрації, можуть оскаржити це рішення в суді, але в той же час він не бачить серйозних підстав для цього.
Згідно із календарним планом, ЦВК повинна завершити реєстрацію кандидатів в Президенти 13 листопада.
ЦВК почала приймати документи кандидатів на реєстрацію з 20 жовтня.
23 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатами в Президенти громадянина Олега Рябоконя, депутата Верховної Ради від фракції Блоку "Наша Народна для України Самооборона" Анатолія Гриценка, депутата Ради від НУ-НС Арсенія Яценюка і лідера Комуністичної партії Петра Симоненка.
26 жовтня комісія зареєструвала кандидатом в Президенти голови парламенту Володимира Литвина, 27 жовтня - колишнього главу Національного банку Сергія Тігіпка і депутата Ради Інну Богословську (позафракційна).
28 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатом в Президенти лідера Партії регіонів Віктора Януковича, 29 жовтня - Президента Віктора Ющенка.
30 жовтня комісія зареєструвала депутата Ради від НУ-НС, лідера Української народної партії Юрія Костенка і лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Олега Тягнибока кандидатами в Президенти.
31 жовтня ЦВК зареєструвала кандидатом в Президенти прем'єр-міністра Юлію Тимошенко.
2 листопада - лідера Партії вільних демократів Михайла Бродського і депутата Київської міської поради, члена фракції блоку "Цивільний актив Києва" Олександра Пабата.
6 листопада комісія зареєструвала кандидатами в Президенти лідера Соціалістичної партії Олександра Мороза і громадянина Василя Противсіха, який раніше мав прізвище Гуменюк і змінив його в жовтні.
10 листопада ЦВК зареєструвала кандидатом в Президенти лідера Народно-демократичної партії Людмилу Супрун, а 11 листопада - мера Ужгороду Сергія Ратушняка.
Як повідомляло агентство, 19 жовтня стартувала кампанія з виборів Президента.
Президентські вибори призначено на 17 січня 2010 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас