25 тисяч робітників "АвтоВАЗу" влаштувались на громадські роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

25 тисяч робітників "АвтоВАЗу" влаштувались на громадські роботи

Казна та Політика
209
По 4,5 тисяч рублів можуть заробити ті з 25 тисяч працівників найбільшого російського автовиробника "АвтоВАЗ", які влаштувалися на громадські і тимчасові роботи.
За даними прес-служби мерії Тольятті, з 1 вересня "АвтоВАЗ" перейшов на режим неповного робочого тижня, внаслідок чого близько 20 тисяч сіб отримують зарплату нижче за прожитковий мінімум, встановлений в Самарській області для працездатного населення, тобто 6 тисяч рублів. Громадські роботи дозволяють їм заробити додаткові гроші.
Неповний робочий тиждень запроваджено для 82 тисяч працівників "АвтоВАЗ". 25 тисяч з них погодилися влаштуватися на громадські роботи. Ним, наприклад, пропонують навести лад в лісі, прибирати території, прилеглі до лижної бази і уздовж лижних трас.
За повідомленням Центру зайнятість населення Тольятті, в місті, за даними на 11 листопада, рівень безробіття склав 2,87%, зареєстровано 13,1 тисяч безробітних, на 22 жовтня рівень безробіття становив 2,76%, або 12,59 тисяч безробітних.
"До кінця року цифра безробітних, швидше за все, збільшиться. Серед підприємств, які заявили про скорочення, - "АвтоВАЗагрегат", "ПошивавтоВАЗагрегат", "Хименергострой", "АвтоВАЗтранс", Комбінат шампанських вин "Росинка", Тольяттинский поштамт", - повідомляє РИА "Новости".
"АвтоВАЗ" - найбільший російський виробник легкових автомобілів. Держкорпорація "Ростехнологии", "Тройка діалог" і Renault володіють по 25% плюс одна акція "АвтоВАЗу".
Чистий збиток "АвтоВАЗу" за РСБУ за підсумками першого півріччя 2009 року склав 14,2 мільярда рублів проти чистого прибутку в 1,49 мільярда рублів в першому півріччі 2008 року. Виручка компанії знизилася більш ніж в два рази і склала 40,22 мільярда рублів, зокрема виручка від продажу автомобілів скоротилася на 50,2%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас