АМКУ порушив справу відносно найбільших постачальників зрідженого газу за фактом невмотивованого підвищення цін. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушив справу відносно найбільших постачальників зрідженого газу за фактом невмотивованого підвищення цін.

Казна та Політика
236
Антимонопольний комітет України порушив справу відносно найбільших постачальників зрідженого газу за фактом невмотивованого підвищення цін.
Про це заявив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, інформує прес-служба комітету.
Зокрема він повідомив, що справу порушено по ознаками антиконкурентних погоджених дій з боку ВАТ "Укрнафта", ДК "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України", АТ "Укртатнафта", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття", АТ "Нафтопереробній комплекс - Галичина", а також ТОВ "ТНК-ВР Коммерс" і ЗАТ "ЛИНИК", які є одним суб'єктом господарювання.
Підставою для цього стали результати проведеного комітетом розслідування. Як зазначив О.Мельниченко, протягом жовтня ц.р. в Україні сталось істотне зростання оптових цін на зріджений газ. Зокрема, ціни продажу зрідженого газу на комерційних аукціонах зросли на 72% - з 4,65 тис. грн. до 8 тис. грн. за т. Причому світові ціни на зріджений газ в цей період зросли лише на 12%, що в перерахунку на гривні за курсом Національного банку України становить менш, ніж 5,3 тис. грн. за т.
По наявною в АМКУ інформацією, таке підвищення оптовими підприємствами цін не має об'єктивних підстав і є основною причиною зростання в Україні роздрібних цін на зріджений газ на більше ніж 60%.
"У зв'язку з ціновою ситуацією на ринку зрідженого газу, який використовується як моторне пальне, і порушенням Антимонопольним комітетом справ відносно найбільших операторів ринку, я звертаюся до керівників підприємств і пропоную понизити ціни до економічно обґрунтованого рівня. В разі негайного виконання цих вимог, така позиція цих підприємств буде врахована комітетом при ухваленні рішень по суті. Інакше комітет буде вимушений застосувати суворі санкції", - зазначив Мельниченко.
Також в.о. голови АМКУ повідомив, що доручив регіональним відділенням оперативно завершити розгляд справ про порушення законодавства конкуренції роздрібними операторами ринку зрідженого газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас