Мінфін України вирішив конвертувати SDR800 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України вирішив конвертувати SDR800 млн

Казна та Політика
532
Міністерство фінансів України вирішило додатково монетизувати спеціальні права запозичення (СПЗ, SDR), отримані в рамках їх розподілу Міжнародним валютним фондом (МВФ), в обсязі SDR800 млн ($1,28 млрд) у валютні кошти, повідомив в.о.міністра фінансів Ігор Уманський.
"Частину ми вже отримали на наші рахунки, а частину - чекаємо зарахування завтра до кінця дня", - сказав він на прес-конференції в Києві.
Уманський підтвердив, що за рахунок отриманих коштів Мінфін викупив в НАК "Нафтогаз України" облігації внутрішньої державної позики на суму близько 3,2 млрд грн. За його словами, тим самим був зменшений розмір державного внутрішнього боргу.
Як повідомлялося, в серпні 2009 року Рада керівників МВФ схвалила розподіл SDR на суму близько $291 млрд серед 186 країн-акціонерів Фонду, згідно з яким Україні було надано SDR1,309 млрд (близько $2,09 млрд). SDR зараховуються до офіційних резервів країн-членів і у разі потреби можуть бути обміняні на вільно конвертовану валюту, таку як долари, євро, єни або фунти стерлінгів через спеціальні торговельні угоди між країнами-членами фонду.
На минулому тижні уряд, що раніше звернувся до МВФ з проханням про конвертацію частини SDR в долари США, отримав близько $480 млн в результаті конвертації SDR300 млн, що дозволило "Нафтогазу" сплатити жовтневі постачання газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас