Вагони потягнули котирування вгору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вагони потягнули котирування вгору

Фондовий ринок
213
В середу український фондовий ринок продемонстрував позитивну динаміку
За підсумками дня індекс Української біржі зріс на 0,34% - до 1601,42 пунктів, індекс ПФТС - на 1,13%, до 647,77 пунктів. Темпи зростання фондового ринку значно знизилися, найбільш ліквідні акції показали змішану динаміку, продовжили зростання акції компаній другого ешелону.
"За динамікою зміни вартості акцій ми трохи відстали від європейських фондових майданчиків, які показали до закриття торгів на українських майданчиках зростання в межах 1-1,5%. Учасники торгів після істотного зростання з початку поточного тижня проявляли обережність і частково фіксували відкриті довгі позиції", - зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
На Українській біржі укладено 1107 операцій на суму 25,4 млн. грн. "В структурі індексу гірше за ринок виглядали акції банків і меткомпаній. Певний тиск на акції останніх чинила заява генерального директора промислового об'єднання "Металургпром" Василя Харахулаха, згідно з якою металургійні підприємства України завершили січень-вересень з негативним фінансовим результатом від звичайної діяльності до оподаткування у розмірі 4,655 млрд. грн., і лише в третьому кварталі почали покращувати свої показники", - повідомив пан Іванишин. В результаті акції "Азовсталі" знизилися на 0,31%, Алчевського МК - закрилися з нульовою динамікою, Єнакіївський метзавод подорожчав на 0,84%. Подешевшали акції Укрсоцбанку - на 1,09%, "Райффайзен Банку Аваль" - на 0,74%.
Найбільше зростання на УБ показали акції "Донбасенерго" (5,05%), ЛУАЗ (4,95%) і Стаханівського метзаводу (4,32%). При цьому, за словами пана Іванишина, істотне зростання акцій Стаханівського вагонобудівного заводу обумовлене оприлюдненими підприємством даними, що в четвертому кварталі будуть відновлені докризові показники випуску вагонів, а також новиною про отримання підприємством замовлення на виробництво 1 тис. вагонів для великого іноземного клієнта, які мають бути надані до кінця 2009 р.
На ПФТС обсяг торгів становив 19,9 млн. грн. У лідерах торгів були акції "Центренерго", Єнакіївського метзаводу і "Укрнафти".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас