З початку року в Україні забракували майже 40% перевірених ковбасних виробів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку року в Україні забракували майже 40% перевірених ковбасних виробів

Казна та Політика
235
Держспоживстандарт за три квартали забракував майже 40% перевірених ковбасних виробів. В січні-вересні 2009 року інспектори Держспоживстандарту України перевірили 42,915 тонн ковбасних виробів на суму 1 млн 766,7 тис. грн.
Як повідомили в Держспоживстандарті, з них вимогам нормативної документації не відповідало 16,595 тонн продукції на суму 505 тис. 52 грн., що становить 38,6% перевіреної продукції.
Так, згідно із повідомленням, в цілому впродовж звітного періоду проведено 213 первинних перевірок на підприємствах різних форм власності, в 183 випадках (86%) встановлені різні порушення нормативної документації.
Зокрема, це невідповідність органолептичних показників (неналежна форма, нерівномірне перемішування фаршу, наявність грубої сполучної тканини і таке ін); невідповідність за фізико-хімічними показниками (завищений вміст масової долі вологи, крохмалю); невідповідність за мікробіологічними показниками (завищений вміст МАФАМ (мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів).
Крім того, було виявлено відсутність або проведення не в повному об'ємі контролю готової продукції за показниками безпеки; порушення рецептури і закладки сировини; порушення періодичності контролю або проведення не в повному обсязі контролю органолептичних, фізико-хімічних і мікробіологічних показників; порушення метрологічних норм і правил; незадовільний вхідний контроль сировини і допоміжних матеріалів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас