Український ринок акцій в середу закрився зростанням слідом за Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в середу закрився зростанням слідом за Європою

Фондовий ринок
68
Український фондовий ринок в середу продемонстрував помірну позитивну динаміку на тлі зростання на європейських фондових майданчиках. За підсумками дня індекс "Української біржі" зріс на 0,34% - до 1601,42 пункти, індекс "ПФТС" - на 1,13%, до 647,77 пунктів.
Як повідомила фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур, позитив на зовнішніх ринках, підтриманий зростанням цін на промислові матеріали, а також на хороших даних про економіку Китаю і Японії і рекордним зростанням вартості золота, допоміг зберегти "бичачий" настрій на вітчизняному ринку.
Разом з тим, як зазначив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, за динамікою зміни вартості акцій український ринок в середу трохи відстав від європейських фондових майданчиків, які показали до 17:00 за кв. ч. зростання в межах 1-1,5%.
За його словами, учасники торгів в середу проявляли обережність і частково фіксували відкриті довгі позиції після істотного зростання з початку поточного тижня.
В цілому в середу blue chips показали змішану динаміку, продовжили зростання акції компаній "Другого ешелону".
Як повідомила Коцур, на тлі технічних операцій серйозне зростання спостерігалось з акцій менш ліквідних емітентів, таких як суднобудівельний завод "Залив", Харцизький трубний завод і "Мостобуд". Акції представників банківського сектора стали основними аутсайдерами в індексному кошику. Крім того, змішану динаміку показали акції компаній ГМК.
На думку аналітика інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслава Іванишина, деякий тиск на акції меткомпаний надала заява генерального директора металургійних підприємств України "Металлургпром" Василя Харахулаха, згідно з якою металургійні підприємства України завершили січень-вересень 2009 року з негативним фінансовим результатом від звичайної діяльності до оподаткування у розмірі 4,655 млрд грн.
На фоні цієї новини на "Українській біржі" в середу акції "Азовсталі" знизилися на 0,31%, Алчевського МК - закрилися з нульовою динамікою, а Єнакіївських МЗ показали незначне зростання - на 0,84%.
Подешевшали акції "Укрсоцбанку" - на 1,09%, Райффайзен банку Аваль - на 0,74%.
Найбільше зростання на "Українській біржі" в середу показали акції "Донбасенерго" (+5,05%), ЛуАза (+4,95%) і Стаханівського вагонозаводу (+4,32%). Як зазначив В.Іванишин, істотне зростання акцій Стаханівського ВСЗ обумовлене оприлюдненими підприємством прогнозами про вихід в четвертому кварталі на докризові показники випуску вагонів. Також стало відомо, що підприємство отримало крупне замовлення на виробництво 1 тис. вагонів для крупного іноземного клієнта, які мають бути надані до кінця 2009 року.
На "Українській біржі" в середу укладено 1107 операцій на суму 25,4 млн грн.
На ПФТС цього дня в лідерах торгів були акції "Центренерго" (+1,54%), Єнакіївського МЗ (+1,63%) і "Укрнафти" (+0,4%).
На "ПФТС" в середу об'єм торгів акціями склав 13,15 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас