TPG Capital може інвестувати у проблемну Japan Airlines — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

TPG Capital може інвестувати у проблемну Japan Airlines

Казна та Політика
123
Приватна інвестиційна компанія TPG Capital може разом зі своїм партнером American Airlines інвестувати в Japan Airlines, JAL. Це необхідно, аби уникнути переходу проблемного японського авіаперевізника до конкурентів.
Поява TPG в якості потенційного інвестора сталася на тлі пошуку JAL виходу з чергової важкої ситуації. Боргове навантаження японської авіакомпанії перевищує $15 млрд., не рахуючи величезного дефіциту пенсійного фонду, десятків збиткових маршрутів і проблем з фінансуванням. Про намір TPG взяти участь у вирішенні проблем JAL розповів журналістам в Токіо глава AMR (холдингова компанія American Airlines) Томас Хортон.
Уряд Японії, який допомагає в реструктуризації Japan Airlines, пообіцяв залучити державний банк для кредитування термінових потреб національної авіакомпанії, а також розглянути питання введення нового законодавства, яке дозволить скоротити дефіцит з пенсійних виплат JAL ($3,7 млрд. на березень 2009 року).
Можливість інвестування в JAL вивчається не лише з боку American Airlines, що входить до альянсу Oneworld. Її конкурент з іншого об'єднання авіаперевізників SkyTeam - авіакомпанія Delta Air Lines - також зацікавлена в зміцненні своїх позицій в Японії, і в цілому в Азії, де Japan Airlines займає провідні позиції. Отже Delta і її партнери по альянсу зацікавлені в переході японської компанії з Oneworld в SkyTeam.
Між тим Банк Розвитку Японії може надати проміжний кредит японському авіаперевізникові. Уряд доки не уточнив його розмір, але обізнані джерела повідомили Reuters про 100 млрд. єн ($1,1 млрд.). Приватні банки також можуть видати кредит компанії ще на 25 млрд. єн.
Одне із джерел повідомило агентству, що президент Japan Airlines Харука Нішиматсу може незабаром піти у відставку і узяти на себе відповідальність за всі проблеми в JAL.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас