Промвиробництво в Китаї зросло в жовтні на 16,1% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Промвиробництво в Китаї зросло в жовтні на 16,1%

Казна та Політика
142
Зростання промислового виробництва в Китаї за підсумками жовтня 2009р. досягло 19-місячного максимуму.
Ці показники стали черговим свідоцтвом того, що третя за розмірами економіка світу пройшла гірший період фінансової кризи. Так, обсяг промвиробництва в КНР в жовтні збільшився на 16,1% в річному обчисленні. Такі дані сьогодні оприлюднило Національне статистичне бюро країни.
У вересні цей показник збільшився на 13,9%, а в серпні - на 12,3%.
Порадували експертів також інші опубліковані дані. Обсяг роздрібних продажів в Китаї в жовтні 2009г. зріс на 16,2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. У вересні ц.р. зростання цього показника становило 15,5%, а в серпні - 15,4%.
Профіцит торговельного балансу Китаю в жовтні 2009г. збільшився на 86% в місячному обчисленні - до 24 млрд дол. У вересні 2009г. позитивне сальдо торговельного балансу КНР склало 12,9 млрд дол. При цьому обсяг експорту з КНР в жовтні ц.р. склав 110,8 млрд дол., а обсяг імпорту - 86,8 млрд дол.
При цьому більшість економістів сходяться на думці, що величезна кількість інвестиційних проектів, що реалізовуються урядом, різке відновлення витрат на нерухомість і значні обсяги кредитів, виданих в поточному році, практично гарантують сильне зростання ВВП Піднебесної в 2010г., передає Reuters.
"Імпульс до відновлення, який ми спостерігали впродовж останніх декількох місяців, зберігається. Внутрішній попит, в цілому, стійко покращується, - зазначає експерт DBS Bank Кріс Лен. - Китай зміцнює стабільність в Азії і підтримує надії на економічну стабільність в регіоні".
В свою чергу представник Essence Securities Гао Шаньвень говорить, що зростання промвиробництва в Китаї виявилося вищим за очікування ринку. "Це говорить про те, що економіка відновлюється швидше, ніж прогнозувалося. Негайної зміни політики не буде, але існує велика вірогідність посилювання грошово-кредитної політики", - підкреслює Гао Шаньвень.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас