Більшість європейських індексів знизилися у вівторок на тлі падіння довіри інвесторів до економіки ФРН — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість європейських індексів знизилися у вівторок на тлі падіння довіри інвесторів до економіки ФРН

Фондовий ринок
97
Більшість європейських індексів знизилися за підсумками торгів у вівторок на тлі падіння довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини, повідомило агентство Bloomberg. Індекси на 16 з 18 основних фондових майданчиках Європи знизилися на 0,1-0,4%, виняток становили тільки французький і люксембурзький ринки.
За підсумками торгів французький національний індекс CAC 40 зріс всього на 0,1 пункту - до 3785,59 пункту щодо позначки на закриття торгів у понеділок.
Індекс Dow Jones Stoxx 600 у вівторок знизився на 0,2%. В процесі торгів напрям руху індикатора мінявся принаймні 15 разів. З березневого мінімуму показник збільшився на 56% завдяки появі ознак ослаблення рецесії і поліпшенню фінансових результатів європейських компаній.
Негативний вплив на настрої інвесторів зробили статдані щодо економіки Німеччини, піднятися індексам не допомогла навіть хороша звітність найбільшого в регіоні банку - британського HSBC.
Індекс довіри інвесторів і аналітиків до економіки Німеччини, що розраховується дослідницьким інститутом ZEW, впав у листопаді значніше, ніж очікувалося. Значення показника знизилося другий місяць поспіль - до 51,1 пункту з 56 пунктів в жовтні. Аналітики прогнозували зменшення індексу до 55 пунктів.
Краще за ринок виглядали акції британського банку HSBC Holdings Plc., які підскочили на 4%.
Найбільший банк Європи оголосив про "істотне зростання" чистого прибутку в третьому кварталі 2009 року завдяки скороченню резервів на можливі втрати по кредитах. Збитки від знецінення активів і втрати по кредитах в минулому кварталі були мінімальними з першого півріччя 2008 року. З початку 2009 року прибуток банку перевищував показники минулого року.
"Показники HSBC виглядають дуже добре, - говорить аналітик Royal London Asset Management Андреа Вільямс. - На ринку все ще є перспективи збільшення вартості компаній. Я не передбачаю колапсу на ринку, але, можливо, ми повинні чекати більшої волатильності".
Другий за величиною британський банк Barclay's повідомив про зниження чистого прибутку на 54%. В результаті папери банку подешевшали на 5,1%.
Акції CRH, одного з найбільших у світі виробників і дистриб'юторів будівельних матеріалів, знизилися в ціні на 2,2%. Згідно з прогнозом компанії, її прибуток цього року впаде на 55% у зв'язку зі зниженням обсягів будівництва, а також високими витратами на скорочення робочих місць.
Звичайні акції Volkswagen просіли на 8% - до 102 євро, привілейовані рухнули на 16%, до 60,22 євро, після повідомлення про те, що Qatar Holdings продав 25 млн привілейованих акцій по 60 євро за акцію.
Ринкова вартість французької Sodexo SA, другої за величиною в світі компанії, що займається організацією корпоративного харчування і комплексним обслуговуванням будівель, знизилася на 5,3%. Головний виконавчий директор компанії Мішель Ландель заявив, що фінансова криза нанесла збиток розвитку бізнесу, а його наслідки відчуватимуться протягом усього наступного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас