Кабмін дозволив "Енергоринку" взяти в Ощадбанку кредит у розмірі 625 млн грн. для розрахунків за вугілля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дозволив "Енергоринку" взяти в Ощадбанку кредит у розмірі 625 млн грн. для розрахунків за вугілля

Енергетика
278
Кабінет міністрів дозволив ДП "Енергетичний ринок" отримати у ВАТ "Державний ощадний банк України" кредит у розмірі 625 млн грн. за спрощеною процедурою - без узгодження з Мінекономіки - для проведення розрахунків енергогенеруючими компаніями, пакети акцій яких, що належать державі, передані до статутного фонду Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України" (НАК "ЕКУ"), і що використовують вугілля для виробництва електричної і/або теплової енергії (енергогенеруючі компанії). Про це сказано в постанові Кабміну від 7 жовтня в 2009 р. №1177, оприлюдненій на офіційному сайті Верховної Ради.
Енергогенеруючі компанії мають направити кошти, які надходять від ДП "Енергоринок" після отримання ним кредиту, на розрахунки за вугілля, поставлене державним підприємством "Вугілля України".
Національній комісії регулювання електроенергетики рекомендовано встановити алгоритм розподілу коштів, які надходять з поточних рахунків зі спеціальним режимом використання енергогенеруючих компаній за поставлену державному підприємству "Енергоринок" електроенергію, з урахуванням необхідності погашення кредиту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас