Довіра німецьких інвесторів до економіки зменшилась у листопаді більше, ніж очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра німецьких інвесторів до економіки зменшилась у листопаді більше, ніж очікувалось

Казна та Політика
93
Довіра німецьких інвесторів до економіки ФРН в листопаді поточного року знизилося більше, ніж очікувалося раніше. Причиною цього називають швидке закінчення терміну дії держпрограм із стимулювання економіки і зростання безробіття.
Дослідницький інститут ZEW уточнив, що індекс, котрий відображає очікування інвесторів та аналітиків на наступних півроку, знизився до 51,1 пунктів, тоді як минулого місяця цей показник був на рівні 56 пунктів. Тим часом опитування аналітиків, проведене агентством Bloomberg, показало вищі очікування із 55 пунктів.
Інвестори побоюються, що наступного року відновлення економіки ФРН буде повільним, що вже позначилось на падінні індексу DAX минулого місяця на 3,5%. Окрім зростаючого безробіття і припинення держпідтримки економіки побоювання вселяють і доходи від німецького експорту. Вони відчутно страждають від зростання курсу євро, що робить європейські товари дорожчими для зарубіжних споживачів.
"Колишній ентузіазм поступово поступається місцем нинішньому реалізму. Проте це не є приводом для занепокоєння. Прогноз як і раніше виглядає добре, не дивлячись на те, що німецька економіка увійшла до спокійніших вод", - міркує старший економіст банку ING Belgium SA.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас