Світовий банк чекає зростання економіки Росії у 2010 році на 3,2% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк чекає зростання економіки Росії у 2010 році на 3,2%

Казна та Політика
133
Світовий банк, котрий погіршив прогноз з падіння ВВП Росії в поточному році, чекає проте, що в 2010 році ВВП РФ зросте на 3,2%. У попередній доповіді зі стану і перспектив російської економіки Світовий банк прогнозував стриманіше зростання - на 2,5%.
СБ очікує, що недавнє поліпшення перспектив світової економіки і зростання цін на нафту можуть призвести до припливу капіталу до Росії в IV кварталі після відтоку, зафіксованого в III кварталі. Проте, на думку банку, залишаються істотні ризики, пов'язані зі слабкістю внутрішнього попиту під впливом зниження реальних доходів населення і кредитних обмежень, що стримує зростання вжитку та інвестицій в РФ.
Згідно із новим прогнозом Світового банку, в 2009 році ВВП Росії знизиться на 8,7%, а не на 7,9%, як передбачалося раніше. Прогнози МВФ і Мінекономрозвитку РФ на поточний рік оптимістичніші - мінус 7,5% і мінус 8,5% відповідно.
Світовий банк очікує, що Банк Росії в найближчому майбутньому продовжить зниження базової ставки рефінансування в цілях стимулювання кредитування реального сектора. "Проте ефекти нижчої ставки обмежені, оскільки ставки ЦБ в Росії мають переважно індикативне значення, а вартість кредиту залишається високою", - наголошується в доповіді Світового банку.
В публікації наголошується, що російська економіка повільно відновлюється на тлі зростання цін на нафту і поліпшення глобальних економічних умов, проте динаміку ВВП стримуватимуть зниження внутрішнього попиту і обмеженість кредитних ресурсів. На думку СБ, в цих умовах керівництву РФ необхідно задуматися над новою моделлю розвитку і активізувати структурні реформи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас