Fitch може знизити рейтинг Японії через великий держборг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch може знизити рейтинг Японії через великий держборг

231
Агентство Fitch Ratings попередило, що може знизити кредитний рейтинг Японії, яка повинна дотримуватися свого плану запозичень.
Це сталося після того, як міністр фінансів визнав, що проблема з бюджетом існує, і спробував заспокоїти переляканих інвесторів, сказавши, що витрати були скорочені.
Уряд повідомив, що в 2010/11 фінансовому році, який почнеться в квітні, планує зайняти 44 трлн єн (490 млрд доларів). Проте, на думку Fitch Ratings, виконання цього плану чекати складно, і насправді обсяг запозичень буде значно вищий, що спричинить перегляд рейтингу.
"Чесно кажучи, на даному етапі досить складно зрозуміти, як вони збираються стриматися на 44 трлн єн, - сказав Девід Райлі, глава глобальної аналітичної групи Fitch із суверенних емітентів. - Це не єдиний чинник, який може вплинути на нашу оцінку, але за інших рівних умов, я думаю, це змусило б нас переглянути поточний рейтинг Японії "АА-".
Відображаючи страхи інвесторів з приводу державного бюджету, прибутковість 10-річних урядових облігацій Японії у вівторок досягла п'ятимісячного максимуму.
"Зростання прибутковості, видно, відображає невизначеність відносно бюджету, - сказав міністр фінансів Хірохіса Фудзі після засідання уряду. - Я стурбований зростанням прибутковості. Для нас найважливіше - не втратити довіру ринків. Ми просто зменшимо витрати".
Заборгованість Японії є найбільшою серед розвинених економік і становить 170% ВВП. Міжнародний валютний фонд вважає, що наступного року держборг Японії досягне 227% ВВП, повідомляє Reuters.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас