Іноземні банки готові інвестувати в українські шахти 6,5 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іноземні банки готові інвестувати в українські шахти 6,5 млрд. дол.

Казна та Політика
379
В 2010 р. іноземні банки готові інвестувати в українську вугільну промисловість 6,5 млрд. дол.
Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомила глава парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталя Королевська.
За її словами, уряд наступного року робить основний акцент на залучення у галузь зовнішніх інвесторів. Королевська нагадала, що в проекті бюджету, який уряд виніс на розгляд Верховної Ради, 6,5 млрд. грн. закладено на модернізацію вугільної промисловості. "Ми сьогодні провели переговори з іноземними інвесторами. Ми маємо підтвердження про намір деяких іноземних банків кредитувати вугільну промисловість на 6,5 млрд. дол. під державні гарантії", - повідомила глава комітету.
Крім того, сьогодні підготовлений проект відкриття державно-лізингової компанії, який допоможе створити комплекс залучення інвестицій, зокрема у сфері постачань нового гірничо-шахтного устаткування на українські підприємства. "Тим самим ми зможемо зробити повну реорганізацію галузі і відновити її в 2010 р.", - відзначила Королевська.
На її думку, також необхідно реорганізувати державний сектор вугільної промисловості. "Необхідно розділити державний сектор вугільної промисловості на дві частини: ті підприємства, які можуть пройти вертикальну інтеграцію, починаючи від видобутку вугілля, виробництва електроенергії, об'єднати весь цей цикл; і ті підприємства, які повинні створити державний концерн і повністю оптимізувати там як збиткові, так і прибуткові підприємства шляхом інвестицій", - вважає глава комітету. Королевська повідомила, що така програма прописана і уряд готовий її приймати.
Крім того, в найближчі два тижні до парламенту буде поданий новий законопроект, який буде другим етапом антикризової програми для гірничо-металургійного комплексу. "Ми вважаємо, що це той крок, який дозволить провести повну модернізацію виробництва. Коли сьогодні ми неконкурентноспроможні, коли наші основні засоби ГМК зношені більш ніж на 60%, коли, на жаль, модернізацію не встигли закінчити, а деякі навіть не встигли її почати, більше двох третин підприємств галузі, звичайно, ми повинні сьогодні говорити про серйозні реформи", - вважає депутат.
Те що стосується хімічної галузі, також необхідні стимул-реакції для модернізації, зазначила Королевська.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас