Відновлення Східної Німеччини обійшлося в 1,3 трильйона євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відновлення Східної Німеччини обійшлося в 1,3 трильйона євро

Казна та Політика
324
Відновлення економіки Східної Німеччини після возз'єднання обійшлося федеральному бюджету в 1,3 трильйона євро. На думку експертів, рівень життя на сході і заході країни вирівняється до 2019 року.
Через два десятиліття після падіння Берлінської стіни нові федеральні землі Німеччини все ще залежать від допомоги старих. Як повідомляє в неділю, 8 листопада, газета Welt am Sonntag з посиланням на доповідь Інституту економічних досліджень в Галлі, з 1991 року східні регіони країни отримали гігантську фінансову допомогу у розмірі 1,3 трильйонів євро. Значна частина цієї суми - 67 відсотків - була витрачена на соціальні виплати. В зв'язку з цим один з авторів доповіді - Іоахім Рагніц (Joachim Ragnitz) - відзначив, що останніми роками витрати на соціальну допомогу громадянам нових земель не зменшилися, а навіть зросли.
Тим не менше, експерти оптимістично розцінюють перспективи інтеграції та вирівнювання рівнів життя. Останніми роками відмінності на сході і заході країни почали помітно згладжуватися, заявив газеті Bild am Sonntag міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр, відомство якого відповідає за відновлення нових федеральних земель. За його словами, через десять років практично не залишиться ніяких відмінностей. В зв'язку з цим видання нагадує, що в 2019 році закінчується термін так званого "пакту солідарності", відповідно до якого жителі західних земель платять податок, надходження від якого прямує на відновлення східних земель.
Між тим профспілки звертають увагу на істотні відмінності між ринками праці східних і західних регіонів. Так, число громадян нових земель, які шукають роботу, удвічі перевищує число їхніх співвітчизників у старих землях. На сході країни люди, як правило, мають шанс отримати робоче місце лише в низькооплачуваних сегментах економіки. Тому багато сотень тисяч східних німців були вимушені у пошуках роботи вирушати на захід, відзначає інтернет-видання Spiegel-Online.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас