Парламент прийняв за основу проект закону про ДПП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент прийняв за основу проект закону про ДПП

Казна та Політика
404
Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект про основи взаємодії держави з приватними партнерами. За відповідний законопроект проголосували в першому читанні 293 народні депутати з 434 зареєстрованих.
Законопроект визначає правові, економічні й організаційні основи взаємодії держави і приватних партнерів, регулює відносини, пов'язані з підготовкою, виконанням і припиненням договорів, які підписуються в рамках державно-приватного партнерства (ДПП), а також встановлюють гарантії дотримання прав і законних інтересів сторін таких договорів, повідомляє Інтерфакс.
Проект передбачає, що ДПП може застосовуватися для регулювання відносин, що виникають при реалізації проектів у низці сфер.
Зокрема, мова йде про пошук, розвідування родовищ корисних копалини, їх видобуток, виробництво, транспортування й постачанні тепла і розподіл постачань природного газу, будівництво або експлуатацію автострад, доріг, залізниць, злітно-посадочних смуг на аеродромах, мостів, шляхових естакад, тунелів і метрополітенів, морських і річкових портів, а також їх інфраструктуру.
ДПП також може реалізовуватися в сферах машинобудування, зборі, очищенні та розподілі води, охороні здоров'я, туризмі, відпочинку, рекреації, а також культурі і спорті, забезпеченні функціонування зрошувальних і осушувальних систем, обробці відходів, виробництві, розподілі й постачаннях електричної енергії, управлінні нерухомістю.
Згідно з законопроектом, для реалізації державно-приватного партнерства можуть підписуватися договори про концесію, спільну діяльність, розподіл продукції та інші.
Крім того, проект визначає об'єкти, які можуть бути предметом державно-приватного партнерства, а також умови проведення конкурсу з визначення приватного партнера, умови підписання договорів у рамках вказаного партнерства і контролю над їх виконанням.
За матеріалами:
Прометр
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас