Кудрін не чекає другої хвилі кризи, але закликає бути напоготові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін не чекає другої хвилі кризи, але закликає бути напоготові

Казна та Політика
224
Міністр фінансів Олексій Кудрін вважає малоймовірною другу хвилю кризи в найближчі півтора-два роки, але закликає бути напоготові.
"Я думаю, малоймовірно, що буде другий етап кризи і друга рецесія, принаймні в найближчі півтора-два роки. Але треба бути напоготові", - сказав міністр на прес-конференції за підсумками зустрічі глав фінансових відомств і центральних банків країн "Великої двадцятки" (G20) в шотландському Сент-Ендрюсі.
При цьому Кудрін відзначив, що Росія має намір згортати антикризові заходи, хоча і допустив, що їх характер може змінитися. Зокрема, за його словами, збережуться заходи по боротьбі з безробіттям, підтримка банківської системи, субсидування кредитних ставок для реального сектора, а також буде розширена підтримка автопрому.
Міністр також заявив про те, що російська влада не проводить політику цілеспрямованого зміцнення рубля, а курс рубля відповідає нинішнім реаліям ринку. "Сьогодні рубль рухається за об'єктивними причинами, ЦБ майже не бере участі в інтервенціях, інтервенції незначні. Це означає, що рубль сьогодні вільний, він такий, який має бути. Ніякої цілеспрямованої політики не немає, більше того, ми б і не прагнули до зміцнення рубля", - підкреслив він.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас