Генпрокуратуру зобов'язали повернути документи із "Міжгір'я" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратуру зобов'язали повернути документи із "Міжгір'я"

Казна та Політика
932
Київський окружний адміністративний суд задовольнив клопотання Кабінету міністрів і виніс ухвалу про надання Генпрокуратурою (ГПУ) доказів у адміністративній справі, які підтверджують право власності на земельну ділянку в урочищі Міжгір'я (село Нові Петрівці, район Вишгороду, Київська область), де проживає лідер Партії регіонів Віктор Янукович.
Про це повідомила прес-служба першого заступника міністра юстиції Євгена Корнейчука. "Ця постанова підлягає негайному виконанню, і ГПУ зобов'язана на вимогу суду надати всі документи про передачу в оренду земель державної власності загальною площею 136,88 га в урочищі Міжгір'я третім особам, у тому числі Віктору Януковичу", - цитує Євгена Корнейчука прес-служба міністерства.
Нагадаємо, в кінці серпня уряд затвердив план спільних дій Міністерства юстиції, МВС та інших органів державного управління із повернення до державної власності міжурядової резиденції "Міжгір'я".
Оригінали документів на земельну ділянку в урочищі на початку вересня були запитані в райдержадміністрації Вишгороду і направлені до ГПУ за ініціативою Миколи Джиги (Партія регіонів) - глави тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин незаконного затримання 6 квітня 2005 року тодішнього глави Донецької обласної ради Бориса Колесникова.
Втім, за словами членів ТСК, Джига зробив це без узгодження з іншими членами комісії. На початку жовтня народний депутат, один з членів ТСК Сергій Власенко (БЮТ) вимагав у ГПУ повернути комісії документи для ознайомлення. Проте у відомстві йому відмовили - таке рішення заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев пояснив, зокрема, тим, що з цих документів проводиться прокурорська перевірка.
Чи мають намір в ГПУ виконувати рішення Київського окружного адміністративного суду, з'ясувати не вдалося. "Я не володію ситуацією, потрібно, аби її прокоментували люди, які ведуть цю справу", - заявив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас