Тігіпко: Приклад Чехії має змусити українців замислитися над ціною євроінтеграції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Приклад Чехії має змусити українців замислитися над ціною євроінтеграції

Казна та Політика
6019
Передача Брюсселю значної частини державних прав є неминучим наслідком вступу до Євросоюзу, вважає кандидат в президенти України Сергій Тігіпко.
Так він прокоментував заяву заступника глави адміністрації президента Чехії Петера Гаєка про те, що його країна не відкидає виходу з Європейського Союзу заради повернення повноцінної незалежності, повідомляє прес-служба Тігіпка.
Днями президент Чехії Вацлав Клаус підписав Лісабонський договір, що поглиблює інтеграцію в рамках ЄС за рахунок передачі нової порції повноважень від національних урядів на користь союзних органів у Брюсселі, відзначає політик.
"Дивно, що чехи заговорили про це лише зараз і так, ніби зробили несподіване відкриття. Ще в процесі приєднання до ЄС і Чехія, і всі інші країни-кандидати йшли на серйозне обмеження суверенітету. Вони віддавали євросоюзівській бюрократії контроль над цілими напрямками політики: від стандартів вмісту різних хімічних речовин в продуктах до загальних принципів відносин із зовнішнім світом", - підкреслив Тігіпко.
"Участь в об'єднанні з наднаціональними органами завжди означає, що ти вже живеш не в окремому котеджі, а в багатоквартирному будинку з керівником і необхідністю погоджувати будь-яке перепланування", - відзначив політик.
Тігіпко висловив думку, що чеський приклад має змусити українську еліту і громадян серйозно задуматися над комплексним значенням процесу європейської інтеграції.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас