Український ринок акцій зріс в середу слідом за зростанням на світових фондових майданчиках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій зріс в середу слідом за зростанням на світових фондових майданчиках

Фондовий ринок
129
Український ринок акцій в середу продовжив позитивний тренд, що намітився у вівторок, повною мірою відігравши позитивну динаміку на світових фондових і сировинних ринках. За підсумками дня, індекс "Української біржі" виріс на 5,04% - до 1497,18 пункту, індекс ПФТС - на 3,24% до 607,79 пункти.
Головним драйвером сьогоднішнього зростання було зростання на фондових і сировинних ринках Європи і США. Як повідомив стратег інвесткомпанії Astrum Investment Management, на момент закриття українських ринків ключові європейські та американські індекси зросли більш ніж на 1%.
Крім того, загальному зростанню на українському ринку акцій в середу сприяв вихід сильної квартальної звітності "Мотор-Січі", чистий дохід котрої за дев'ять місяців 2009 року збільшився на 78%, а чистий прибуток виявився в 24 рази вищим, ніж за аналогічний період 2008 року. Як зазначив аналітик інветсгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, деякий тиск на котирування банків чинила інформація Нацбанку про збільшення кількості збиткових банків до 65 в третьому кварталі 2009 року.
Зростання цін в середу спостерігалось зі всіх паперів, що торгуються, за винятком акцій банку "Форум" (-3,17%).
В свою чергу, фахівець департаменту міжнародних продажів інвестиційної групи "Сократ" Анфіса Аникушина прокоментувала, що зростання українських фондових індикаторів, в першу чергу, позитивним відкриттям європейських ринків на тлі вдалих фінансових звітів від провідних компаній (Societe Generale, Marks&Spencer, Adidas AG, Carlsberg.).
Разом з тим, експерт прогнозує, що говорити про глобальну позитивну тенденцію передчасно. "Ми оцінюємо цей відскок, як тимчасовий і рекомендуємо, за можливості, не купувати на даних рівнях, а швидше навпаки - фіксуватися", - сказала Аникушина.
На "Українській біржі" в середу найактивніше торгувалися акції "Укрнафти" (+3,53%), "Мотор-Січі" (+8,29%) та Єнакіївського метзаводу (+6,31%). Різко подорожчали акції, пов'язані з виробництвом коксу: виробник коксівного вугілля, "Шахта Красноармійська-західна (+12,33%) і Ясиновський коксохім (+9,96%). Крім того, підросли акції "Азовсталі" (+5,16%) і Алчевського меткомбінату (+5,18%).
На "Українській біржі" в середу укладено 1453 операції на суму 32,1 млн грн.
На ПФТС в лідерах за обсягом торгів в середу виявилися акції Алчевського меткомбінату (+2,41%), "Укрнафти" (+3,29%), Єнакіївського метезаводу (+5,9%), "Азовтсаль" (+5,49%).
За даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку котирувань" ПФТС в середу укладено 20 операцій на суму 787,5 тис. грн., на "ринку заявок" - 144 операції на суму 9,5 млн грн.
Український ринок акцій виріс в середу услід за зростанням на світових фондових майданчиках
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас