Баффет приєднається до оферти із податкових кредитів Fannie Mae — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет приєднається до оферти із податкових кредитів Fannie Mae

350
Компанія Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc приєдналася до Goldman Sachs Group Inc (GS.N) в боротьбі за купівлю податкових вирахувань на суму $3 млрд. від іпотечного агентства Fannie Mae, повідомляє Wall Street Journal із посиланням на джерела, знайомі з перебігом переговорів.
Нагадаємо, в неділю Wall Street Journal опублікувала інформацію, згідно з якою Goldman, один з найбільших в світі комерційних банків, має намір отримати фінансування від Fannie Mae на видачу нових кредитів.
За даними WSJ, Департамент фінансів США, можливо, заблокує операцію.
Додамо, що Fannie Mae - найбільше американське іпотечне агентство. Компанія заснована в 1938 році указом президента Франкліна Делано Рузвельта з метою організації вторинного ринку іпотечних позик. У 1968 році стала публічною компанією, але як і раніше спонсорується владою США. Fannie Mae фінансує більше 20 % всіх іпотечних кредитів в США. Fannie Mae займається підтримкою вторинного ринку іпотеки (скуповуючи іпотечні кредити в банків, консолідуючи їх в пули і випускаючи під їх забезпечення іпотечні цінні папери, що продаються на відкритому ринку). Таким чином забезпечується фінансування для видачі нових кредитів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас