ЄБРР: Україна найбільше постраждала від фінансової кризи серед пост-комуністичних країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР: Україна найбільше постраждала від фінансової кризи серед пост-комуністичних країн

Казна та Політика
834
Серед країн Східної Європи і Центральної Азії Україна найбільше постраждала від глобальної фінансової кризи за даними річного звіту Європейського банку реконструкції і розвитку відносно стану економік для пост-комуністичних країн Східної Європи, Росії і Центральної Азії, повідомляє "Німецька хвиля".
За даними ЄБРР, глибину кризи в Україні зумовило декілька чинників. Окрім глобальної фінансової кризи, це - падіння попиту на її продукцію за кордоном, падіння міжнародних цін на сталь і хімічні добрива - головні статті українського експорту, а також зростання цін на імпортований газ. Прямі інвестиції в українську економіку скоротилися вперше за 10 років.
Стабільного зростання української економіки можна досягти лише через глибокі структурні та інституційні реформи, можливо, в контексті подальшого зближення із ЄС, наголошується в звіті ЄБРР.
ЄБРР вважає, що одним з найголовніших завдань Києва є стабілізація фінансового сектора, аби банки могли відновити кредитування сектора нерухомості, який в Україні відчув найбільший удар зі всіх країн діяльності ЄБРР.
Європейський банк реконструкції і розвитку є найбільшим фінансовим інвестором в економіку України. За даними на 1 жовтня 2009 р., банк узяв зобов'язання відносно надання інвестицій на суму 4,5 млрд євро в рамках 189 проектів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас