Український ринок акцій в понеділок пішов у "бічний" тренд на змішаному зовнішньому фоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій в понеділок пішов у "бічний" тренд на змішаному зовнішньому фоні

Фондовий ринок
89
Відкривши понеділок падінням вниз, українські фондові майданчики протягом дня відіграли істотну частину падіння і залягли в "бічний" тренд. За підсумками торговельної сесії індекси провідних бірж закрилися незначним падінням: "Української біржі" - на 0,07%, до 1416,01 пункти, біржі ПФТС - на 0,61%, до 588,20 пунктів.
"Українські фондові майданчики відкрилися 3% зниженням за індексом "Української біржі" на тлі падіння американських індексів, після чого відіграли істотну частину падіння і залягли в бічний тренд", - прокоментував агентству "Інтерфакс-Україна" ситуацію аналітик інвестгрупи "ТАСК" Вадим Ємець.
За його словами, учасники українських фондових ринків чекають сигналів подальшого напряму руху на тлі змішаних зовнішніх даних.
Як зазначив аналітик, деяку підтримку українським фондовим майданчикам протягом дня надала переважно позитивна динаміка європейських фондових індексів, в той же час "давлять" на ринок показники з азійських майданчиків.
Ємець також зазначив, що о 17:00 вийшов істотний блок макростатистики США. Опубліковані дані перевищили осікування аналітиків: індекс виробничої активності США виріс до 55,7 пункти при очікуваному рівні 53 пунктів, а кількість проданих недостроев в США збільшилося у вересні на 6,1%, що ознаменувало зростання продажів недостроїв 8 місяць поспіль.
"Вихід цієї статистики, ймовірно, підтримає українські ринки завтра", - прогнозує Ємець.
Старший брокер "Альтана Капітал" Олексій Репін додав, що на поточному тижні важливою подією стане рішення ФРС США зі ставки, яке буде оприлюднено в середу. "Ми вважаємо, що зміна базової ставки маловірогідна, проте коментарі ФРС можуть серйозно вплинути на ринок, особливо, якщо вона дасть зрозуміти, що вона починає програму вилучення вливань з економіки", - сказав Ріпін.
На "Українській біржі" в понеділок подешевшали акції банківських установ: банку "Форум" - "мінус" 4,09%, Райффайзен Банку Аваль - "мінус" 2,42%, Укрсоцбанку - "мінус" 0,28%. Лідерами за обсягом торгів стали акції "Укрнафти" - укладено 118 операцій на 3,4 млн грн., "Азовсталі" - 70 операцій на 1,8 млн грн., "Мотор-Січі" - 89 операцій на 1,7 млн грн.
В цілому на "Українській біржі" в понеділок укладено 778 операцій на 15,6 млн грн.
На ПФТС в понеділок лідерами за обсягом торгів стали акції "Фармак" - укладено операцій на 825,0 тис. грн., Єнакіївського металургійного заводу - операції на 501,0 тис. грн., "Чернівцігаз" - операції на 466,0 тис. грн.
На ПФТС в понеділок обсяг торгів склав 4,6 млн грн..
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас