Нацбанк зазначає зменшення дефіциту валюти на міжбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк зазначає зменшення дефіциту валюти на міжбанку

Валюта
1170
Національний банк України відзначає зменшення дефіциту іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку в жовтні. Про це повідомляється на офіційному сайті НБУ.
За даними Нацбанку, проти вересня, дефіцит валюти зменшився майже на третину.
НБУ відзначає, що в цих умовах окремі девальваційні сплески не мали вирішального впливу на загальний тренд поступового зміцнення курсу гривні до долара США. На міжбанківському валютному ринку він зміцнився на 0,5%, а з операцій банків з продажу готівкових доларів США - на 1,7%.
Як повідомляє НБУ, дана ситуація сприяла зменшенню прямої присутності Нацбанку на валютному ринку, з одночасним зниженням обсягу його валютних інтервенцій. Водночас продовжувалося проведення регулярних (двічі в тиждень) цільових валютних аукціонів з продажу іноземної валюти для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб з метою погашення ними заборгованості із валютних кредитів.
За інформацією НБУ, всього в жовтні відбулося дев'ять таких аукціонів, на яких клієнтам банків продавалися долари США (140,7 млн. дол. США), швейцарські франки (4,0 млн. франків) і євро (1,1 млн. євро).
Офіційний курс гривні до долара США в жовтні зміцнився на 0,12% - до 8,00 грн../дол. США. До євро гривня девальвувала на 1,52% - до 11,83 грн../євро, а до російського рубля на 2,42% - до 2,73 грн../10 рублів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас